Jag har några små buskar av järnek i trädgården. De växer inte fort må jag säga men har vackra glänsande blad som jag passar på att klippa av till julen. I år blev järneksbladen stommarna i adventsljusstakarna. I denna tillsammans med nypon från Flammentanz och frökställningar från krollilja. Rejält med blötlagd mossa i botten av ljusstaken för att järneken ska hålla sig fräsch ända till jul.

Andra ljuset är tänt.

Långa ljus är ett måste tycker jag om man har växtmaterial som kan fatta eld. Ljusen får bara brinna ner till hälften innan de byts (och förstås används i andra ljusstakar). Här är vi snabba på att släcka ljus som står på bord så fort vi går därifrån då vi har katt och det kan gå snabbt ifall vårt lilla lejon skulle hoppa upp på bordet. I övrigt har vi nästan enbart levande ljus på kakelugnen och i någon enstaka lykta av metall. Jag älskar levande ljus, men brandsäkerheten är viktig.

Kvistarna i bakgrunden är cypress som jag föll handstupa för och har fått stå ute i en korg i några veckor men har precis tagits in.

Fridfull andra advent till er!

/Charlotte