Godaste muffinsreceptet med smak av banan, choklad och apelsin är i grunden ett recept från min svärmor som jag omvandlat från kaka till muffins och adderat till min egen frosting. Här har jag använt mig av vanligt smörpapper som klipps i bitar och ställts i en formplåt för muffins. Satsen räcker till ca 12 st normalstora muffins. Höstens vackra blad och blommor har fått dekorera fatet men vad som helst i blad och blomväg ger det lilla extra till serverandet.
Muffins
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 100 gram smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 4 m msk mjölk
- 2 stora bananer (eller några mindre)
- Smält smöret och låt svalnaVispa ägg och socker.
- Blanda ner smör och resterande ingredienser.
- Fyll muffinsformar till 2/3-delar.
- Grädda i 175° tills dem är genomgräddade. Gräddningstiden beror på hur stora formarna är. Mellan 15 – 25 min i de allra flesta fall.
Chokladfrosting
- 100 gram philadelphiaost
- 50 gram rumsvarmt smör
- 3 dl florsocker
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- Rivet apelsinskal
- Vispa snabbt ihop philadelphiaosten och smöret med en elvisp. Det är viktigt att smöret är mjukt.
- Häll ner de torra ingredienserna blanda till en slät smet.
- Fördela frostingen över muffinsarna med en sked eller använd en sprits.
- Riv skalet från en apelsin och strössla över frostingen. Tänk på tvätta apelsinen först och som alltid är ekologiska ingredienser att föredra.
Lycka till!