Godaste muffinsreceptet med smak av banan, choklad och apelsin är i grunden ett recept från min svärmor som jag omvandlat från kaka till muffins och adderat till min egen frosting. Här har jag använt mig av vanligt smörpapper som klipps i bitar och ställts i en formplåt för muffins. Satsen räcker till ca 12 st normalstora muffins. Höstens vackra blad och blommor har fått dekorera fatet men vad som helst i blad och blomväg ger det lilla extra till serverandet.

 

Muffins

  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 100 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 m msk mjölk
  • 2 stora bananer (eller några mindre)
  1. Smält smöret och låt svalnaVispa ägg och socker.
  2. Blanda ner smör och resterande ingredienser.
  3. Fyll muffinsformar till 2/3-delar.
  4. Grädda i 175° tills dem är genomgräddade. Gräddningstiden beror på hur stora formarna är. Mellan 15 – 25 min i de allra flesta fall.

 

Chokladfrosting

  • 100 gram philadelphiaost
  • 50 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet apelsinskal
  1. Vispa snabbt ihop philadelphiaosten och smöret med en elvisp. Det är viktigt att smöret är mjukt.
  2. Häll ner de torra ingredienserna blanda till en slät smet.
  3. Fördela frostingen över muffinsarna med en sked eller använd en sprits.
  4. Riv skalet från en apelsin och strössla över frostingen. Tänk på tvätta apelsinen först och som alltid är ekologiska ingredienser att föredra.

Lycka till!