Blå blommor hittas inte särskilt många av i min trädgård. Jag är inte särskilt blå av mig där. Jag drar mer åt röd. Men, det finns många underbara blå blommor jag tycker om för det. Blå hyacinter exempelvis, eller riddarsporrar, eller irisar, pärlhyacinter och krokus för att nämna några.

Nu när blomsterbutikerna rear ut kvarvarande julblommor är jag alltid där och fångar upp det som så många verkar rata. Hyacinter, som inte på något sätt enbart är för julen, räddas helst. De får gärna vara blå. De blå doftar bäst och blått känns som en riktig vårfärg. Det går att kosta på sig en mindre skog, vilket kan behövas när längtan efter våren är svår att klara.

Inte bara svenskodlat utan också lokalodlat.

Det känns så otroligt fint att vi här i Sundsvall har en lokal odlare av bland annat hyacinter som dessa kommer ifrån. Ligger bara några mil härifrån, Målsta Blommor. De drar också fram tulpaner, amaryllis, penséer och annat. I tider när hållbarhet är mer angeläget än någonsin är svenskodlat och lokalodlat att föredra givetvis. Allra bäst är egenodlat förstås. Och flerårigt. Mer om det i ett annat inlägg.

God fortsättning förresten!
Och varmt välkommen 2019.
Mot våren.
Nu tar vi de första stegen.

/Charlotte