Sommarens blommor på sommarens kakfat gör kakorna sötare, känslan somrigare och humöret gladare.
Jag kan inte låta bli i varje fall att maximera sommaren genom att bädda kakfaten med det som finns i trädgården.
En bra grund att lägga underst på kakfatet är daggkåpans blomstänglar, brudslöja, hortensia, alla slags vackra blad. På det kan sedan enstaka blommor läggas och på så sätt bygga en blommigt underlag till allsköns bakverk.
Alla blommor som inte vissnar snabbt (om de inte vissnar vackert) eller är för stora fungerar att använda.
Några exempel på vad jag ofta använder:
Rosor
Små dahlior
Rudbeckia, solhattar
Alla slags knoppar och fröställningar
Klematis
Jätteverbena
Citronmeliss
Blommor från Hosta
Brudslöja
Daggkåpa
Hortensia
Alla slags blad
Det är vackert och enkelt är att strö rosenblad över kakorna.
När hösten kommer finns ännu mer dekormaterial att använda såsom bär, nypon och blad med brinnande höstfärger.
Jag lägger blommorna på bricka när dekorationsmaterialet samlas ihop för att det ska vara överskådligt och lättare att plocka ifrån sedan i köket.
Några få blommor gör susen också. Man behöver inte gå ’all in’ på dekorationerna förstås.
Ljuvliga kakfat. Tack för tipset!
Roliga att göra och så uppskattat!