Det är sannerligen en upplevelse att besöka Chelsea Flower Show. Denna kulturinstitution och spektakel som huserar inspiration i överflöd. Självklart är trädgårdarna tillspetsade, precis som de är på mässor. Men, en hel del lyckas ändå med få till ett uttryck som gör att de inte upplevs vara tagna ur en ’katalog’. Dem gillar jag allra bäst. Trädgårdar för liv, rörelse och människor. Perfekta showgardens är intressanta de också. Ofta känns de bara en aning för perfekta. Och det är förstås att vänta på denna inrättning som har tv-team runt varje hörn för att göra inspelningar som sänds var kväll på primetime. Den här trädgården var en av mina favoriter 2015. Eller åtminstone den här delen av den.

Det är fascinerande och helt underbart med ett land där trädgård ligger så varmt om hjärtat hos så många.

Trädgården fick folkets pris som bästa show garden och vann silver i stora tävlingen. ’Sentebale – Hope in Vulnerability’ heter den och är kopplad till en välgörenhetsorganisation som många av trädgårdarna är. Det eller ett stort företag. Jag blev kär i uppsluppenheten och det till synes vildvuxna. Och så fanns här den vansinnigt snygga djupt purpurfärgade lupinen. Den kunde ses i flera trädgårdar och montrar. Stort vill-ha-begär väcktes kan jag lova och jag kommer jaga tills jag hittar plantor att köpa av den. Frön verkar inte säljas.

Biljetterna är bokade

Jag brukar åka var och vartannat år till CFS. I fjol blev ett uppehåll men i år är det dags igen. Biljetterna är bokade och även denna gång, som de senaste gångerna, försöker vi (jag och min man som är bästa ressällskapet) att besöka ett par trädgårdar samtidigt. Det blir till att hyra bil och kuska runt några dagar på engelska landsbygden. Jag tror ni förstår att jag längtar.

Om att köpa biljetter

För er som funderar att åka till mässan och inte har varit där förut kan jag berätta att det är förköp som gäller. Och det kan vara strykande åtgång och bli slutsålt, så köp i tid. I år pågår mässan mellan 23 – 26 maj. Måndagen är öppen för press och kungligheter, tisdag & onsdag för RHS medlemmar och torsdag – lördag för allmänheten.

Mer information och biljetter HÄR