Växter som införskaffats men inte ännu planterats är så tacksamma att mellanlanda i krukor som ställs fram. Men även växter som grävts upp, delats eller är över borde ha sina givna platser i fina krukor istället för att hamna på ett undanskymt ställe i väntan på tillväxt eller utplantering.

Aster pyrenaeus ’Lutetia’

Några nya, några gamla, några dahlior och jätteverbena.
Mixat och blandat det nya med det som redan fanns.

Blodormrot ’Rosea’ (Bistorta Amplexicaulis). Snart i en rabatt men just nu i en kruka. Gillar verkligen alla slags ormrot, de trivs dessutom bra här eftersom att jorden är ganska kraftig och håller fukten lätt. Ska även införskaffa blodormroten ’Firetail’. Färgskalan som ormrot har som går mellan ljust rosa till rostrosa och mörkt röd passar perfekt i min trädgård.

Blodormrot ’Rosea’ (Bistorta Amplexicaulis)

Pompomdahlian ’Lipoma’

Ormbunkar är fantastiska.

’Osirium’

Dahlia som började blomma för bara drygt en vecka sen.

Än får utemöblerna vara kvar ute och krukorna likaså. Beroende på hur vädret blir, i någon vecka till eller flera. Innan det fryser kommer ormroten och astern grävas ner, dahliorna tas in, auriklerna övervintrar ute i krukan, ormbunkarna har jag inte bestämt mig för än vad jag ska göra med och jätteverbenan har jag tyvärr ingen bra övervintringsplats för. Murgrönan på klotspaljen kommer få stå ute i vinter (kanske tas in i växthuset).

Terrakottakrukor från Gränsfors, Wichford Pottery och Yorkshire flowerpots.