Jag har alltid varit extra förtjust i mörkt lila tulpaner, en del kallade för svarta. Inför fjolårets tulpansäsong kände jag för en viss förändring och adderade till mera av mörkrött till de lila som jag alltid brukar ha. Den rödaste blev ’Jan Reus’. Tycker nog att det blev en bra kombination av den och de mer lilatonade. Kommer fortsätta jaga efter bra röda tulpaner, som inte är gulröda, utan mörkt röda för att få in ännu mer av rött. Det jag inte gillade med ’Jan Reus’ var att den har en gul mitt. Inte direkt synbar, men finns där och kan ibland skymtas underifrån och när blommorna är mycket utslagna. Skulle helst vilja ha en tulpan utan något annat än just rött i den.

Här är det ’Jan Reus som har de största och rödaste blommorna’, ’Ronaldo’ med de mellanstora blommorna och ’Indeland’ med den spetsigaste formen på blommorna.

Tillsammans med de mörka tulpanerna finns vita och ståtliga ’Maureen’ som är en återkommande tulpan under många år. Andra vita är ’Spring Green’, ’Double Maureen’ och ’Exotic Emperor’ bland annat.

Det går inte annat än att älska ’Black Hero’. Vilken helt outstanding tulpan. Blommar länge. Vissnar vackert (torkar in utan att bli brun), kommer åter och håller länge i vas.

’Black Hero’ och i bakgrunden skymtar ’Jackpot’ och vita ’Maureen’.

De flesta tulpanerna blommar först i slutet av maj hos mig. Njuter av knopparna innan.

’Black Hero’