Fredagsmyset har blivit en av veckans höjdpunkter. När barnen var små med återkommande tacomiddagar. Numera med det humör och lust förmår. Barnen, som numera är unga vuxna (19 och 21 år) tillbringar ofta början av kvällen med oss fortfarande. Ska erkänna att det blir en del tacomiddagar fortfarande. Ska också erkänna att om jag och mannen är själva, kan det bli ostbricka, tilltugg och ett glas vin eller två istället för en snitsigt tillagad middag. När jag var till Gränsfors Blomkruksfabrik förra helgen gjorde jag en del finfina fynd. Bland annat de här glaserade blomkruksfaten. Jag tänkte direkt: små assietter… Ikväll är det dem som den där ostbrickan med tillbehör dukas upp tillsammans med.
Fint och gott med ätbar dekor.
Mixade soltorkade tomater
En röra jag alltid har i kylskåpet och som passar till nästan vad som helst och är gott i nästan vad som helst i matväg, är mixade soltorkade tomater. Jag häller tomater och oljemarinaden i en mixer och låter den gå tills det blir en slag pesto av allt. Ibland fyller jag ut röran med ännu mer olivolja, tomatpure och torkade kryddor som exempelvis oregano. Gott i köttfärsås, alla slags vegorätter, som tomatsås på pizza och som smaksättare till alla möjliga slags maträtter, såser och marinader. Håller länge i kylskåp.
Det blir sällan vindruvor nuförtiden men ibland ligger dem där på hyllan i affärens kyldisk, de ekologiska.
Vilken jättefin ny blogg du har. Roligt att du är igång igen. Det där såg ju jättegott ut, tänk vad mycket man äter med ögonen.
Gott med ostbricka och vin, det var längesedan vi hade det nu. Är nog dags snart:)
Ha en fin helg
Kram Maria
Tack Maria!
Ja, det är jätteroligt att vara igång igen. Verkligen 🙂
Kram
Lycka till med den nya hemsidan. Som vanligt fint och smakfullt (i dubbel bemärkelse)!
Kram/Laila
Tack Laila!
Roligt att komma igång igen.
Kram och trevlig helg!