Det hoppar alltid till i inombords när man möts av vackra, välgjorda och väl underhållna planteringar. Speciellt där man kanske inte förväntat sig det. På hotellet i Ubud (Bali) hoppade det till. Det som lockade oss hit var framförallt utsikten och närheten över djungelväxtligheten. Hotellet ligger i en dalgång där man på ett finurligt sätt nyttjat den naturliga omgivningen genom att vidareutveckla och förädla det som redan växer där och att tillföra nytt. Det var en ren fröjd att bo på hotellet av många anledningar, men en var definitivt de fantastiska planteringarna. Det fanns inte ett enda liten plätt som inte tänkts på eller lämnats till sitt öde.

Stora vattenfyllda stenkar med lotus i stod placerade på blickfångsplatser.

Estetiskt vackra dammar med näckrosor, karpar och små grodor.

Har aldrig hört så många grodor kväka samtidigt som när eftermiddagsregnet dragit förbi. Syrsornas sång, en tupp i fjärran, alla fåglar och fjärilar var verkligen ljuvliga att både höra och se.

I de översta dammarna simmade bebis koi-fiskar.
Det måste ha funnits hundratals av dem.

I alla andra dammar fanns det ett stort antal ’fullvuxna’ koi.

Det var inte bara grön växtlighet i hotellets planteringar, mycket blommande också.
Många av dem var klätterväxter som klädde in murar, avgränsningar och användes som kitt mellan andra växter.

Det fanns många förtjusande scenerier bland planteringarna.

Jag blev verkligen överraskad och inspirerad av att få sådan grön inspiration på hotellet. Och imponerad över skötseln. Varje dag klipptes det visset, sopades blad från gångar, ljuslyktorna putsades, dammarna sågs över och vattenfyllda kar rengjordes.

Den här trappans planteringar gillade jag extra mycket. Inskjutet på avsatserna stod urnor med växter i. Underbart. Det gjorde varenda meter intressant och varierande. På motsatt sida av trappan finns det en bild högre upp (bild nr 4 i början av inlägget).

I övrigt var hotellet helt fantastiskt. Ligger ca 10 min med bil från Ubuds centrum. Ett litet spa- och resorthotell där varje rum eller ’villa’ har egen pool och utelounge med dagbädd och ett stort stenbadkar. Vi njöt varje minut vi var här.

Mer om hotellet HÄR