Det är nu jag börjar lyssna på fågelkvitter i lurarna. När våren börjar kännas i luften. När jag bara vill ha mer men vi inte riktigt är där än. Snön smälter tack vara den senaste tidens blidväder. Såg dock att vi ska få ett par dagar med rejäl kyla igen nästa vecka. Inga konstigheter med det alls. Blidvädret hör mera hemma i mitten av mars så klart. Men, nu är det här och jag njuter av det.

’Irene Parrot’Besökte Slottsträdgården Ulriksdal häromdagen och drogs som en magnet till självplocket av tulpaner. 

Hela löken fick följa med, det är synd att inte ta med den, blir så vackert i en vas.

’Hermitage’

’Hermitage’ & ’Irene Parrot’

Jag föll framförallt för två orange sorter: ’Hermitage’ och ’Irene Parrot’. Vid snabbt ögonkast ser de likadana ut, men ’Hermitage’ har kortare stjälkar och är fylld medan ’Irene Parrot’ har de typiska vågiga kanterna på kronbladen som papegojtulpaner har. Kvistarna plockade jag faktist redan i höstas och har fått stå i en hink med vatten i växthuset sedan dess. Vattnet frös snabbt och kvistarna likaså och har hållit sig fina.

’Hermitage’ och ’Irene Parrot’

Imorgon blir det några timmar i växthuset. Ska kika till krukorna för att se om några lyckats tina upp den senaste tiden och kommit igång. Jag har fortfarande inte någon värme på och kommer inte ha det förrän om ca två veckor, då det är dags att dra igång med sådderna. Räknar ner, klappar på tulpanerna från Ulriksdal och sorterar fröer.

Ha en riktigt fortsatt skön helg nu!

/Charlotte