November må vara en ganska grå månad. Höstens färger har tynat bort och kvar är en skala i brunt. På nåt sätt är det ganska skönt inbillar jag mig och jag brukar mestadels längta efter vitt. Vita hyacinter, vit amaryllis och vita julrosor.

Startar med en färgbomb ändå. Rosor i flera nyanser och några stora crysantemum tillsammans med kärleksört, som fortfarande är fin och plockbar i trädgården och ett knippe torkat från Stor kustruta, också från trädgården (en klippfavorit).

Nyponen från Flammentanz är underbara och så hållbara att jag inte riktigt kan låta bli att inte peta ner några kvistar i det mesta nu. Jag passar också på att klippa från bergenian som hunnit få köldfärgade blad. Bladen förvarar jag i växthuset för att kunna använda i buketter, linda kring ljus eller till något annat. Här har jag använt bladen som ytterfoder till blommorna.

Här har vi plusgrader just nu. Perfekt för mig som fortfarande har jobb kvar att göra i trädgården. Det är växter som väntar på att få bli nergrävda i odlingslådor och krukor som inte blivit undanställda ännu. Och så är det en hel hop med krukor med lökar i som ska kläs med kycklingnät för att skydda mot möss. Tycker om att ha jobb kvar faktiskt. Att ha något att göra ute i trädgården så länge det bara går.

/Charlotte