När snön smält undan står de riktiga perennstjärnorna stadigt kvar i rabatterna som om vintern inte bekommit dem alls. Torkade förvisso men rakryggade och formstarka. Hos mig består stjärngänget bland annat av astilbe, olika gräs, pärlmalört, en del veronikor och kärleksört (om de inte lagts sig ner), fröställningar från krollilja och anisiop. Nu när det är städardags i trädgården och tid att rensa från allt torkat för att ge plats till nytillväxt har jag ändå svårt att göra mig av med det som är vackrast av vinterns torkade rester.

Pärlmalört är en särdeles vacker perenn. Högvuxen med söta vita blommor. Fin i buketter, både sommartid och nu efter en lång vinter. Det är pärlmalört i glasvasen till höger.

Vinterns lämningar möter våren

Fjolårets astilbe, fröställningar från krollilja och några strån från olika gräs. Fina tillsammans med påskliljor och julrosor som båda två kan behöva stöd.

Glad Påsk!

Hoppas ni har sköna dagar framför er! Vädret här hos mig blir inte så muntert med minusgrader och snö i luften. Men, det är bara att hålla ut. Våren är här och det är underbart att vara ute ändå. Det gäller att välja sysselsättning så att man håller värmen uppe. Vilken tur att vi har mängder av löv att räfsa haha.. Alternativet är att sysselsätta sig i växthuset. Det finns att göra överallt.