September och hösten är här. I luften som blir kallare och i färgerna som blir varmare. Sommaren hänger sig kvar. I alla blommor. Precis vad jag behöver.

Nära husväggen har jag de senaste åren samlat krukor med det som blommar finast för stunden. Så här sent på säsongen är det också ett skyddat läge under kyligare nätter och därför ett bra plats för dahlior när det vankas risk för frost.

Hej igen! Long time no see. Sommaren, ljuset och trädgården har fått all uppmärksamhet sista tiden.

Alla dagar är sparat i minnet och i kameran som tur är.

Just nu är det ett gäng solbrudar som sätter tonen här tillsammans med mörkt och lila. Har också flyttat hit några aprikosfärgade dahlior också (kan skymtas på första bilden). I fjol vid den här tiden var det nästan enbart rödblommigt här. Vi får väl se hur länge den här färgkonstellationen får vara. Den kommer säkerligen förändras under de kommande veckorna när krukor i trädgården både stuvas om och plockas bort allt efter hur höstvädret utvecklas. Det som har gjort sitt tas bort och det som fortfarande är fint ställs där de gör bäst nytta och ett antal dahlior kommer att flyttas hit för att skyddas mot kalla nätter.

Dagliljan är antingen ’American Revolution’ eller ’Chocolate Candy’. Har båda och blandat ihop dem..